gyereknevelés | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

gyereknevelés

Apa és kisfia a tengerparton

Egy polccal magasabban

A munkamániás, magunkra figyelő, egoizmusunkat hurcoló mindennapokat egy éve felváltotta Hunorka.

Kisfiú állát a tenyerébe támasztja

Tanévkezdés: elválás és teljesítmény

Szeptember beálltával búcsút intünk a laza, szabadságos napoknak. Hároméves korunktól fogva azt tanuljuk, hogy ilyenkor kezdődik az év dolgos-munkás szakasza. Sokféle érzés kavarog bennünk: hála a természet csodás gazdagságáért, a kikapcsolódás lehetőségéért. Új kihívások, tevékenységek várnak, és felkészülünk a hidegebb időszak befelé forduló életformájára.

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

„Nem kérdezek, nem faggatózom, nincsen ingerenciám a férkőzködő bizalmaskodáshoz, tolakodó kérdésekhez, pláne faragatlan tréfálkozáshoz. Várok, kivárok. A háttérben maradok. Megelégszem az asztalról lehulló hírmorzsákkal. Így sem szenvedek alultápláltságban.”

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Egy kiemelkedően tehetséges gyerek szülőjének lenni sok örömöt jelent, de a tény megsokszorozza a teendőket és a kételyeket is. Jót teszek a gyereknek, ha mindent megteszek képessége kibontakoztatásáért? Meddig mehetek el abban, hogy ezért áldozatot hozzon, elsősorban ő maga, de az egész család is? Használ vagy árt neki a megmérettetés? Mit tehetek azért, hogy a versenyzés negatív következményeitől megóvjam? Művészek, sportolók, pedagógusok és pszichológusok segítettek a kérdések megválaszolásában.

Aktív játékokat a gyerekeknek!

Aktív játékokat a gyerekeknek!

Szülőként azzal segíthetünk a legtöbbet, ha aktívan játszunk a gyermekünkkel, hiszen a kicsiknek leginkább interakcióra, beszélgetésre van szükségük, és persze olyan játékokra, melyek a lehető legjobban megmozgatják fantáziájukat. Néhány ötlet a csalad.hu-tól.

Milyen szülő leszel?

Milyen szülő leszel?

A pszichológus házaspár szerint nem csak arról kell beszélgetni, hogy milyen nevet szeretnénk adni majdani gyerekeinknek.

Kisgyerek levéllel integet

Drága bogaras évek!

Amikor a napsugarak előcsiklandozzák téli búvóhelyükről a suszterbogarakat, mindig eszembe jutnak az első évek. Az a fajta tökéletes időtlenség, amikor csak guggoltunk a még kicsit merev mozgású állatok mellett. Néztük őket, és ennyi volt a világ.

A balesetmentes nyaralásért

A balesetmentes nyaralásért

Mit tegyünk, ha eltűnik a gyerek a strandon, vagy elmerül a vízben? Gyermekorvosok segítségével vettük végig a tipikus veszélyeket.

Anya, szólj rá! – a testvércsatákról

Anya, szólj rá! – A testvércsatákról

Testvérek között gyakran előfordulnak hangos civódások, parttalan viták, vissza-visszatérő, megoldhatatlannak tűnő helyzetek. Hogyan lehet szülőként a legjobban kezelni az ilyen vitákat?