Gábos Katalin | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Gábos Katalin

Vladár Krisztina festőművész

„Más vagyok, mint ahogy egy művészembert elképzelnek” – Vladár Krisztina festőművész

Kedves Olvasó, kérem, hunyja be a szemét, és képzeljen maga elé egy húszas éveiben járó, végzős festőhallgató… nőt. Ő Vladár Krisztina festő, a Pécsi Egyetem végzős hallgatója.

Petrik Andrea

Petrik Andrea: „Nem kell mindenbe belehalni”

Petrik Andrea 13 éves volt, amikor rátalált az „álmára”, és alig 15 éves, amikor elindult, hogy megvalósítsa. Szerbiából érkezett Magyarországra.

Vladár Krisztina festő

„Más vagyok, mint ahogy egy művészembert elképzelnek”

Kedves Olvasó, kérem, hunyja be a szemét, és képzeljen maga elé egy húszas éveiben járó, végzős festőhallgató… nőt. Milyennek látja? A haja lila és zöld, esetleg feltűnő ruhákban jár? Velem szemben egy kismama ül, sima hajjal, smink nélkül, nadrágban-pulóverben-kendőben. Ő Vladár Krisztina festő, a Pécsi Egyetem végzős hallgatója. Szóval, félre sztereotípiák!

Lukács Sándor színművész

Lukács Sándor: „Ha az ember sokat kap, könnyen tud hűséges lenni”

A „Nemzeti Stúdióban” Bodnár tanár úr állandóan vele példálózott, hogy rendszeresen ő zárta a próbatermet. Nagyon-nagyon sokat dolgozott. Évtizedek óta tartó színészi sikerei azt mutatják, hogy meg is térült a befektetett energia. Lukács Sándor színművésszel beszélgettem.

Alzheimer-kór, a rettegett…

Alzheimer-kór, a rettegett…

Hogyan lehet megelőzni, mivel tornáztassuk az agyat, és mit tehetünk, ha a betegség már kialakult? Dr. Kovács Tibor neurológussal beszélgettünk.

A patológiában nem kell azonnal dönteni

A patológiában nem kell azonnal dönteni

„Ha valami nem túl szembeszökő dolgot észreveszek, utánamegyek, és ezzel egy beteg sorsát befolyásolom.” – Jani Nóra patológussal pályaválasztásról, munkáról beszélgettünk.

Sokszor saját magunknak nem tudunk megbocsátani

Sokszor saját magunknak nem tudunk megbocsátani

Vannak emberek, akik másoknak könnyebben meg tudnak bocsátani, mint saját maguknak. A megbocsátás nehézségeiről Dr. Perczel-Forintos Dóra klinikai szakpszichológussal beszélgettünk.