Archívum éves bontásban | Képmás Magazin

Archívum éves bontásban

Archív november 2016

Fiatalabb vagy, mint egy tizenkettedikes?

nov.28.
Baka Ildikó
Plakát a Szívek szállodája című sorozat 2016-os évadához

Nagyon sok cégnek áll érdekében, hogy elhitesse velünk, hogy az idős test csúnya, a ráncok ellenségek, és a fiatalság látszata mindenek felett álló érték. Nemhogy szükségünk van a kozmetikumokra, de egyenesen megérdemeljük őket – ahogy az egyik cég reklámja is hirdeti.

Nagyon fekete péntek

nov.25.
Molnár-Bánffy Kata
Fekete péntek, nők vásárolnak

A nők önmagukról alkotott képének és a társadalom nőkről alkotott képének a legfontosabb manipulálója a fogyasztás, vagyis a fogyasztást gerjesztő, befolyásoló és abból hasznot húzó gazdasági szereplők.

Pékek lázadása

nov.21.
Kölnei Lívia
Pék tésztát gyúr, ujján karikagyűrű

Nem értem én a liberális és baloldali jogvédőket! Állítólag fontos nekik a vélemény-, vallás-, szólás- és gyülekezési szabadság. A valóság mégis mást mutat.
A minap sokan közülük felháborodtak, amikor kiderült, hogy egy budai pékség – a Lipóti üzletlánc tagja – reklámozta az „Anya, Apa, Gyerekek” európai uniós polgári kezdeményezést.

Miért ne lazíthatnánk föl a család fogalmát? Tényleg, miért?

nov.16.
Szám Kati
Játék békák leánykérése

Egy családról szóló kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője feltette a kérdést, miért ne lazíthatnánk föl a hagyományos család fogalmát, miért ne épülhetne egy házasság, egy család két egynemű felnőttre. Miért vannak kirekesztve a konzervatív normától eltérő szexuális szokású párok a család fogalmából? A javaslat továbbgondolásra érdemes, valóban…

Posztmodern ünnepek

nov.14.
Tornya Erika
Szent Márton-nap

Nagy a sokszínűség, netán a káosz az ünnepeink, emléknapjaink körül. Az egyház szentjeinek ünneplése helyett a társadalom a világnapok ünneplésének igényével lép fel, mivel azok talán érthetőbbek, megfoghatóbbak, könnyebben emészthetőek a számára.

Poszt-trauma

máj.24.
Szám Kati
nő és a közösségi média

Szokás manapság aggódni a gyerekeinkért, hogy nem éri-e őket online megszégyenítés. Jogos a félelem. De csak a gyerekeink válhatnak a jófej tutimegmondók élcelődéseinek áldozatává? Vagy mi is? Esetleg mi magunk is túl könnyen osztjuk néha az észt és a megsemmisítő ítéletet?