Archívum éves bontásban | Képmás Magazin

Archívum éves bontásban

Archív október 2016

Támogatja Ferenc pápa a válást, vagy nem?

okt.31.
Kölnei Lívia
Ferenc pápa

Persze hogy nem. De erről szabadelvű embertársaim valahogy nem akarnak tudomást venni. És persze a "kőkatolikusok" sem.

A burkini – avagy tisztább marad a víz kisebb fürdőruhával?

okt.13.
Tornya Erika
Iráni lányok fürdenek "burkiniben" a Kaszpi-tengerben, Bandar-e Anzali kikötőváros egyik strandján. Ott az egész testet takaró "burkini" a kötelező.

Jane sötét úszódressze rendkívül szolíd volt: felül zárt, alul kis rövidnadrággal. Az úszómester nem is engedte be a vízbe, arra hivatkozva, hogy Franciaországban tilos az uszodába lépés olyan ruházatban, aminek van „szára” (felül nem lehet póló, alul nem lehet rövidnadrág). Arra szólította fel, hogy a bejáratnál kihelyezett (amúgy olcsó) fürdőruha-automatából vegyen magának korrekt ruházatot. Amíg én – jól nevelt kelet-közép európaiként – elfogadtam a helyzetet, az amerikai Jane nagy patáliát csapott, hivatkozott az Emberi Jogokra, az ENSZ-re, végül hívatta az uszoda igazgatóját, hogy ő adjon magyarázatot.

Kis drogvásárlási útmutató gyanútlan középosztálybeli szülőknek

okt.07.
Molnár-Bánffy Kata
Online vásárolt Mefedron (szintetikus kábítószer-stimuláns)

Ez a cikk azoknak szól, akik elhessegetik a gondolatot maguktól: ugyan, hol is jutna droghoz a gyerekem? Vagy akik azt gondolják: kicsi még, eszébe sem jut. Vagy akik azt hiszik, annyi gondot fordítottunk a nevelésére, olyan jól kiválasztott (katolikus!) iskolába, közösségbe jár, rendesek a barátai is – honnan szedne drogot?