| Képmás Magazin

Szám Kati

Szám Kati, blogger

Ismerős az érzés, amikor hirtelen felindulásból kommentet írsz, aztán törlöd, mielőtt közzé tennéd? Hallottad már a mondást, hogy manapság annyian írnak, hogy inkább azért tisztelünk valakit, ha nem ad ki könyvet? Ez alighanem a blogra is érvényes.

Az emberben mégis motoszkálnak nyugtalanító mondatok a talentumokról – hátha mégis neked kell megírnod. Nem az-e a nagyobb kísértés, ha úgy érzed, majd megírja más?

Ez a kijelentés persze bumerángként megtalálhat egy-egy bejegyzésem után, de talán épp ez a blog sava-borsa. Elfogadni, hogy másnak más a véleménye, hogy egyszer csak magamat is célkeresztben találhatom. És hát a Képmás szlogenjében ott van a bátor is.

Birodalmi érdek vagy emberkísérlet?

2017.04.24.

A média nyilvánossága előtt zajló emberkísérlethez, amelyben egy szakemberek által kiválasztott pár az oltár előtt vakrandizik, szexuálpszichológus, valamint klinikai és szakpszichológusok adják a nevüket.

Kell nekünk a nőnap?

2017.03.06.
Nőnapi plakát 1954-ből

Március 8! Férfiak, irány a virágüzlet? Hogy kellő időben meglegyen legalább az az egy szál virág, amely az utóbbi évtizedekben már nem csak retró szegfű vagy kis csokor hóvirág lehet. Vagy éppenséggel ez az a nap, amikor ne is számítson virágra a kedves, a feleség, az anya, a kolléganő és a leánygyermek, mert nem célunk a munkásmozgalmi nosztalgia?

„Nekem férj kell.” Hát így nem nagyon lesz.

2017.02.03.
Esküvői pár vonul a parkban.

Lányom küldte át a 777blog.hu „Nekem férj kell” című bejegyzését, azzal az üzenettel, hogy „Na, ettől egy normális értékrendű férfi is kiakad”.

Miért ne lazíthatnánk föl a család fogalmát? Tényleg, miért?

2016.11.16.
Játék békák leánykérése

Egy családról szóló kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője feltette a kérdést, miért ne lazíthatnánk föl a hagyományos család fogalmát, miért ne épülhetne egy házasság, egy család két egynemű felnőttre. Miért vannak kirekesztve a konzervatív normától eltérő szexuális szokású párok a család fogalmából? A javaslat továbbgondolásra érdemes, valóban…

Poszt-trauma

2016.11.06.
nő és a közösségi média

Szokás manapság aggódni a gyerekeinkért, hogy nem éri-e őket online megszégyenítés. Jogos a félelem. De csak a gyerekeink válhatnak a jófej tutimegmondók élcelődéseinek áldozatává? Vagy mi is? Esetleg mi magunk is túl könnyen osztjuk néha az észt és a megsemmisítő ítéletet?