| Képmás Magazin

Molnár-Bánffy Kata

Molnár-Bánffy Kata

Írni teremtő folyamat. Megírni annyi mint megteremteni. A Képmás a Teremtés lényegének egy darabját hordozza a nevében: saját képmására, férfinak és nőnek... Amikor itt megpróbálunk majd pontosan fogalmazni, teremteni fogunk: gondolatot, szemléletet, értéket, új megközelítést, vitaalapot, hülyeséget – magunknak és mindazoknak, akiknek kedvük van ide bekapcsolódni olvasóként vagy kommentelőként.

A szurkoló bennünk

2017.07.31.
Magyar szurkolók a vizes vébén

Vége a budapesti vizes világbajnokságnak. Amikor ezeket a sorokat írom, túl vagyunk az utolsó versenyszámokon is, még interjúkat közvetít a csodás Duna Arénából a televízió, még a levegőben úsznak a szurkolói himnusz hangjai, de a háttérben már ürül ki az aréna, két hét után. Jó lenne okosan megfogalmazni, de valójában elmondhatatlan az élmény: csodás két hetet kaptunk.

Hét ok, amiért érdemes bajlódni a veteményeskerttel

2017.07.17.
veteményeskert

Ellátórendszereknek kiszolgáltatott, városi vagy városi jellegű életet élünk, reggel munkahelyre megyünk, este haza – a zöldséget és a gyümölcsöt a szupermarketekben, jobb esetben piacokon vagy termelőktől vesszük. Aki nem így él, annak természetesen nem szól ez a bejegyzés, a hagyományos, vidéki életmódot folytatóknak, akiknek a veteményes a család élelmiszerellátásának fontos forrása. 

A negyveneseké az élet!

2017.07.10.
Szabadság, nyaralás

Tizenkét évvel ezelőtt voltam először ebben a gyerekbarát hotelben, ahol itt tartózkodott egy gödöllői család is. Nem emlékszem a nevükre, sőt rájuk sem, nem is beszélgettünk, azt is egy véletlenül meghallott fél mondatból tudtam, hogy gödöllőiek. De arra jól emlékszem, mekkora hatással volt rám, aki egy másfél meg egy három és fél éves fiúgyerekkel töltöttem ott a hosszú hétvégét, hogy ők milyen lazák a kamaszaikkal.

Mi a húsvéttal tüntettünk

2017.04.20.
Csíkszereda főterén ételáldás

Nyomás alatt vagyunk, hogy igenis fogalmazzuk meg a véleményünket. Nekünk azonban ez a húsvéti üzenet szól most és mindig: Ne nyugtalankodjék a szívetek! – Engedjétek meg magatoknak az egyet nem értést!

Ünnepelünk, ünnepeltek, ünnepelnek

2017.03.18.
Március 15. Sepsiszentgyörgyön

Van olyan város a Kárpát-medencében, ahol március 15-e valódi ünnep. Ahol nem fütyülnek. Ahol nem verekednek. Ahol nem gyalázzák egymást. 
Ahol a transzparenseken nem politikai üzenetek olvashatóak pro és kontra.