| Képmás Magazin

Molnár-Bánffy Kata

Molnár-Bánffy Kata

Írni teremtő folyamat. Megírni annyi mint megteremteni. A Képmás a Teremtés lényegének egy darabját hordozza a nevében: saját képmására, férfinak és nőnek... Amikor itt megpróbálunk majd pontosan fogalmazni, teremteni fogunk: gondolatot, szemléletet, értéket, új megközelítést, vitaalapot, hülyeséget – magunknak és mindazoknak, akiknek kedvük van ide bekapcsolódni olvasóként vagy kommentelőként.

Mi a húsvéttal tüntettünk

2017.04.20.
Csíkszereda főterén ételáldás

Nyomás alatt vagyunk, hogy igenis fogalmazzuk meg a véleményünket. Nekünk azonban ez a húsvéti üzenet szól most és mindig: Ne nyugtalankodjék a szívetek! – Engedjétek meg magatoknak az egyet nem értést!

Ünnepelünk, ünnepeltek, ünnepelnek

2017.03.18.
Március 15. Sepsiszentgyörgyön

Van olyan város a Kárpát-medencében, ahol március 15-e valódi ünnep. Ahol nem fütyülnek. Ahol nem verekednek. Ahol nem gyalázzák egymást. 
Ahol a transzparenseken nem politikai üzenetek olvashatóak pro és kontra.

Az olimpia és a Holdra szállás

2017.03.10.
Holdra szállás

Már valószínűleg mindent megírtak az olimpiai pályázat visszavonásáról. A legutóbbi Képmás-esten egy űrkutató beszélt nekünk és a teltházas közönségnek izgalmas és kevéssé ismert tudományterületéről. A Holdra szálláshoz kapcsolódó gondolatait már jól ismerem, most azonban én is új perspektívából hallgattam, és nem tudtam nem a budapesti olimpiára vonatkoztatni, amit mesélt.

Majdnem

2017.02.13.
baleset, törés

Vasárnap majdnem megöltem két gyereket meg az édesanyjukat.

Nagyon fekete péntek

2016.11.25.
Fekete péntek, nők vásárolnak

A nők önmagukról alkotott képének és a társadalom nőkről alkotott képének a legfontosabb manipulálója a fogyasztás, vagyis a fogyasztást gerjesztő, befolyásoló és abból hasznot húzó gazdasági szereplők.