| Képmás Magazin

Kölnei Lívia

Kölnei Lívia, blogger

Arany középút – szívem szerint ez lenne a jelszavam, de azért szem előtt tartom azt is, hogy legyen az igen igen, a nem nem. Távol állnak tőlem a szélsőségek. Jó lenne, ha szeretettel viselnénk el egymást, a sokszínűségünket. Szeretnék kevesebb falat és több hidat építeni. Remélem, ez a blog kapcsolatokat nyit majd sokak felé.

 

Miért hiszem el a feltámadást?

2017.04.15.
feltámadás fényei

Ismerőseim többségének fogalma sincs arról, mit ünneplünk húsvétkor. A legtöbben jól akarják érezni magukat, kilépni kicsit a hétköznapok rohanásából, mindegy, minek az ürügyén. Pedig a valódi ünnep: szívet-lelket felemelő élmény. Az pedig nem érdemelhető ki anélkül, hogy el ne gondolkodnánk az ünnep valódi tartalmán.

Milyen a 2010-es évek Mintanője?

2017.03.23.
Szirén avagy hableány

Soha még ilyen bőségben nem láttak napvilágot a női témák az online médiában. Magazinok és blogok ontják a női véleményvezérek lelkileg kitárulkozó, csöpögős vagy indulatos, esetleg tudományosan szikár és visszafogott írásait arról, hogy milyen volt és milyen ma nőnek lenni a világban és annak Magyarország nevű szögletében.

Buszban égett remények

2017.01.21.
Tűzben égő elszenesedett valami.

Bekövetkezett az, amitől mindig a legjobban félünk. Nem, nem nálunk, hanem másoknál, hozzánk közel álló családokban történt a tragédia. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium osztályaiban és családjaiban.
Amire előre felkészülhetünk, az nem olyan borzalmas, mint ami kivédhetetlen, váratlan. Ilyen az utazás közben bekövetkező baleset.

Nincs karácsony stressz nélkül?

2016.12.18.
diótörő

Sok karácsony van már mögöttem ahhoz, hogy sokféle – jól és rosszul sikerült – ünneplésről legyen tapasztalatom.

Pékek lázadása

2016.11.21.
Pék tésztát gyúr, ujján karikagyűrű

Nem értem én a liberális és baloldali jogvédőket! Állítólag fontos nekik a vélemény-, vallás-, szólás- és gyülekezési szabadság. A valóság mégis mást mutat.
A minap sokan közülük felháborodtak, amikor kiderült, hogy egy budai pékség – a Lipóti üzletlánc tagja – reklámozta az „Anya, Apa, Gyerekek” európai uniós polgári kezdeményezést.