| Képmás Magazin

júl.17

Hét ok, amiért érdemes bajlódni a veteményeskerttel

Molnár-Bánffy Kata
veteményeskert

Ellátórendszereknek kiszolgáltatott, városi vagy városi jellegű életet élünk, reggel munkahelyre megyünk, este haza – a zöldséget és a gyümölcsöt a szupermarketekben, jobb esetben piacokon vagy termelőktől vesszük. Aki nem így él, annak természetesen nem szól ez a bejegyzés, a hagyományos, vidéki életmódot folytatóknak, akiknek a veteményes a család élelmiszerellátásának fontos forrása. 

júl.10

A negyveneseké az élet!

Molnár-Bánffy Kata
Szabadság, nyaralás

Tizenkét évvel ezelőtt voltam először ebben a gyerekbarát hotelben, ahol itt tartózkodott egy gödöllői család is. Nem emlékszem a nevükre, sőt rájuk sem, nem is beszélgettünk, azt is egy véletlenül meghallott fél mondatból tudtam, hogy gödöllőiek. De arra jól emlékszem, mekkora hatással volt rám, aki egy másfél meg egy három és fél éves fiúgyerekkel töltöttem ott a hosszú hétvégét, hogy ők milyen lazák a kamaszaikkal.

júl.03

Könnyű nyári vallomás

Szám Kati
Retro háziasszony

Kedves értelmiségi, közéletben tevékenykedő, esetleg tollforgató barátnőim, kollégáim, ismerőseim, egy vallomással tartozom! Bár gyakran panaszkodom rá, mégis… olykor hihetetlenül pihentet a háziasszonylét.

jún.12

Képeslap Jókai Annától

Kölnei Lívia
Jókai Anna levele Kölnei Líviának

Tizenkét éve őrizgetek egy képeslapot, amelyet borítékban, postán Jókai Annától kaptam. Talán most, a halála után már nem kérkedés, ha írok erről.

máj.24

(Túl)fogyasztanak a nők? – Egy tanulságos beszélgetés margójára

Kölnei Lívia
Molnár-Bánffy Kata a FES párbeszédfórumán

A szokásostól eltérő – talán kissé komolyabb, ám remélem, nem kevésbé érdekes – blogbejegyzés következik. Molnár-Bánffy Katának, a Képmás magazin lapigazgatójának nagy visszhangot kiváltó blogbejegyzése, a „Nagyon fekete péntek” adta az ötletet egy párbeszédfórumhoz, amely a „Fogyasztás és a nők jogai”-témakört járta körül. Három érdekes előadás után egy izgalmas és tanulságos vitafórum következett különböző világlátású résztvevők között.

máj.08

Segítség, papnak készül a fiam!

Tornya Erika
Fiatal papok

Az elmúlt vasárnap érdekes volt az egybeeső ünnepeket illetően. Az édesanyákat ünnepeltük anyák napja alkalmából, illetve ekkor volt a papi és szerzetesi hivatások 54. világnapja is.

ápr.28

Mit tanulhatunk Palvin Barbitól?

Baka Ildikó
Kép: Profimedia - Red Dot

Palvin Barbi, az ismert fotómodell a bulvárlapok szerint irigylésre méltó életet él. Amikor éppen nem egy álomszép országban fotózzák a legtrendibb fürdőruhában, akkor álomlakásában pihen, esetleg díjátadón beszélget valamelyik amerikai álompasival. Az biztos, hogy a karrierje álomszerűen alakult, és bár már 23 éves, az egyik lap szerint „még mindig vannak álmai”: hollywoodi színésznő szeretne lenni.

ápr.24

Birodalmi érdek vagy emberkísérlet?

Szám Kati

A média nyilvánossága előtt zajló emberkísérlethez, amelyben egy szakemberek által kiválasztott pár az oltár előtt vakrandizik, szexuálpszichológus, valamint klinikai és szakpszichológusok adják a nevüket.

ápr.20

Mi a húsvéttal tüntettünk

Molnár-Bánffy Kata
Csíkszereda főterén ételáldás

Nyomás alatt vagyunk, hogy igenis fogalmazzuk meg a véleményünket. Nekünk azonban ez a húsvéti üzenet szól most és mindig: Ne nyugtalankodjék a szívetek! – Engedjétek meg magatoknak az egyet nem értést!

ápr.15

Miért hiszem el a feltámadást?

Kölnei Lívia
feltámadás fényei

Ismerőseim többségének fogalma sincs arról, mit ünneplünk húsvétkor. A legtöbben jól akarják érezni magukat, kilépni kicsit a hétköznapok rohanásából, mindegy, minek az ürügyén. Pedig a valódi ünnep: szívet-lelket felemelő élmény. Az pedig nem érdemelhető ki anélkül, hogy el ne gondolkodnánk az ünnep valódi tartalmán.

Feliratkozás Képmás Családmagazin Blog RSS csatornájára