befőzés

  • Velkei Tamás
    ciszterci nővérek

    Gyümölcslekvárral is evangelizálnak – a kismarosi apácák szörpjeiben, lekvárjaiban az ima az „adalékanyag”

    Átadták Kismaroson a Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza új gyümölcsfeldolgozó üzemét, amelynek alapkövét még 2018-ban tették le. Elmentünk megnézni, hogyan készülnek a nővérek lekvárjai, szörpjei...
  • Szabó Emese
    befőzés

    Indul a befőzés – tartósítószer nélkül!

    Elérkezett a befőzési szezon, készülhetnek a lekvárok, dzsemek, befőttek és szörpök. Ezeket tartósítószer nélkül is el lehet készíteni.
  • Boross Nóra
    Barack, sárgadinnye, meggy – ezerízű július!

    Befőzés természetesen

  • Boross Nóra
    Indulhat a befőzés

    Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma

    Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A...