Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

május 2017

A Budavári Palota két legimpozánsabb teraszán kerül megrendezésre a Pünkösdi sokadalom, melyre Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, várják a családokat, kicsiket és nagyokat, hazai és külföldi turistákat egyaránt a szervezők.
Időpont: 2017. június 4-5.

Csemer Boglárka Boggie

Boggie, vagyis Csemer Boglárka sokunk kedves énekesnője. Már akkor megszerettük, amikor a „Parfüm” című dal meglepő klipjében az arcát átalakította egy képszerkesztő program. Később az Eurovíziós Dalfesztivál sokmilliós közönségének énekelt a háborúk hiábavalóságáról. Karakteres egyénisége nem engedi, hogy kategóriákba erőltessük a zenéjét, elég, ha csak átadjuk magunkat a Boggie-varázsnak.

Sebő Ferenc

 A páros tánc remek kommunikációs és párkapcsolati segítség, aki nem űzi, nem is érti, mennyire komoly ereje van. A zenész és népzenekutató Sebő Ferenc osztotta meg velünk a gondolatait a témáról.

Szingapúr

A XX. század népeket egyesítő nagy "vallása", az ökonomizmus a gazdasági növekedésben való feltétlen hit. Ennek istene a gazdasági növekedés, legfontosabb szertartása a fogyasztás, teológusai pedig egyetemeinken tanító közgazdászok.

Varró Dani költő, író

Tényleg eltűntek az apák? Mennyi idő alatt születik az apa? Mi az, amit csak ő adhat a fiának és csak tőle kaphat a lány? Mit vesz el a férfitól az apaság és mit ad helyette? Apamintákról és valóságos apákról, nagyapákról – nemcsak férfiaknak.

Kisgyerek levéllel integet

Amikor a napsugarak előcsiklandozzák téli búvóhelyükről a suszterbogarakat, mindig eszembe jutnak az első évek. Az a fajta tökéletes időtlenség, amikor csak guggoltunk a még kicsit merev mozgású állatok mellett. Néztük őket, és ennyi volt a világ.

Erős Antónia

Erős Antónia leül a kávézó asztalához, és miközben beszélgetni kezdünk, rutinos mozdulatokkal „mér egy vércukrot”. A gyerekek, Szonja és Matyi épp egy kis edzésen vannak az édesapjukkal.

A Bartók TáncTriptichon a MagyarFeszt új bemutatója

A fából faragott királyfi című táncmű százéves évfordulója alkalmából három egyfelvonásost mutat be május 28-án a Magyar Nemzeti Balett az Operaházban.

Tömeg a városi utcán

Új bálványokat teremtünk. Az antik aranyborjú imádása új és embertelen változatra talált a pénz bálványozásában, az arctalan s az igazi emberi célt nélkülöző gazdaság diktatúrájában.