Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

április 2017

Táncháztalálkozó

A hétvégén egy olyan eseményen vettem részt, ahol zavarba ejtően természetesen nőnek érezhettem magam. Beszámoló.

Május 20-án tizedik alkalommal rendezik meg a „Buda Bércein” teljesítménytúrát. Az 50 kilométeres körtúra a Budai-hegység népszerű kirándulóhelyei mellett a kevésbé látogatott vidékekre is elvezeti a résztvevőket.

Április 29-én szombaton este érdekes programokkal várják az eget kémlelni kedvelőket. Helyszín a Polaris Csillagvizsgáló, ahol lesznek előadások, távcsöves bemutató és még sokminden más, minden korosztályt megszólítva.

Lemezbemutató koncertre készül Novák Péter. Május 1-én 18 órakor mutatják be az Üzenet a Földről című lemez anyagát a Fonó Budai Zeneházban.

Hogyan osszam be az időmet kisgyerekes anyaként?

Gyerekeink önmaguk létezésén túl a mi személyiségünk formálásának eszközei és segítői. Karon ülő csecsemőként például arra tanítanak, hogy hogyan bánjunk jól a rendelkezésünkre álló idővel.

Végzős egyetemista nők Dublinban, 1930 k.

A nők és férfiak egyenjogúsítása felé tartó történelmi folyamat rengeteget köszönhet a kereszténységnek. De nem eleget.

Anyajegy c. előadás

Rövid, 45 percnyi megmerítkezés az anyaságban. Egy előadás, amely megszólítja a mélyre rejtett élményeket, és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek.

A lelkünknek is kell a Pilates

Már önmagában a testtartásunk javulása képes hatni a gondolatainkra, érzelmi állapotunkra. Tolnai Nóra sportszakpszichológus cikke.

Peru – Lélekmentés az őserdőben

A perui Oventeni 160 kilométerre van az utolsó olyan várostól, ameddig még elvezet valamiféle aszfaltos út, és ahol még van áram. Indián törzsek élnek itt, akiknek egy különös, fehér bőrű, szakállas „gringó” a papja: a magyar Finta Lajos.