Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

március 2017

A múzsa csókja – a kreativitásról

Úgy tartják, a valódi kreatív alkotótevékenység kivitelezéséhez, egy-egy bonyolult probléma megoldásához legfőképpen ihlet szükségeltetik, hogy a múzsa homlokon csókoljon, és onnantól kezdve egyenes út vezet a tökéletes végeredményig. Valóban elég jóban lenni a múzsákkal, vagy kell más is ahhoz, hogy kreatív alkotóvá válhassunk?

Tapasztalatok a klinikai halál állapotában

Halálközeli élményekkel csak az utóbbi néhány évtizedben kezdtek tudományos szinten foglalkozni. 2002-ben a BBC közreadott egy dokumentumfilmet „The day I died” (A nap, mikor meghaltam) címmel, amely ezen tapasztalatokról és tudományos megközelítésükről szól.

Borbély Alexandra színésznő

Borbély Alexandrával azért ültünk le beszélgetni, mert a „Testről és lélekről” című magyar film, amelynek egyik főszerepét ő alakította, nagy sikert aratott: első helyezést nyert a Berlini Filmfesztiválon.

Kondor Béla a magyar képzőművészet II. világháború utáni nemzedékének egyik legfontosabb alkotója. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. március 31. és július 2. között rendezi meg a művész gyűjteményes kiállítását a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

Ráckevei Anna

Ráckevei Anna számomra mindig valami szép komolyságot tett hozzá színpadi és filmes karaktereihez. Nem lehet véletlen, hogy általában ő a szinkronhangja a sokszínű, de mindig emberi tartást sugárzó Meryl Streepnek.

A futonaptar.hu összegyűjtötte az ápriliis és májusi utcai, országúti, pálya- és terepfutóversenyek időpontjait.

Tippek és tanácsok Tolnai Nóra sportszakpszichológustól.

15 éves a Képmás magazin

15 éves a Képmás 2017-ben. Ennek örömére most megidézzük néhány nagyon ismert szerzőnket a művészetek és a tudomány területéről.

Petrik Andrea

Petrik Andrea 13 éves volt, amikor rátalált az „álmára”, és alig 15 éves, amikor elindult, hogy megvalósítsa. Szerbiából érkezett Magyarországra.