Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

február 2017

Varró Dani költő

A fotózás szervezésekor sokat töprengtünk, szüksége lesz-e Varró Daninak fodrászra. Végül stylistünk, Domán Melinda rendezte el Dani fürtjeit, „mintha mindig szélben állna”. Címlapunk fotósa, Emmer László nem mosolygós arcképet választott – így Dani vidám énjét inkább Páczai Tamás werkfotói örökítik meg, amelyekből egy csokornyit átnyújtunk most a kulisszatitkok iránt érdeklődő olvasóknak.

Vízparton csókolózó pár

Manapság sok fórum hangos a szexuális tanácsoktól, praktikáktól és a szexuális szabadság kibontakoztatásának különböző formáitól. Ugyanakkor alig hallani arról az oldalról, ami régen, és sokak számára ma is az egyetlen legitim helye a férfi és nő közötti intimitásnak, vagyis a házasságon belüli szexről.

Hogyan tehetünk szert nagyobb önfegyelemre?

Élvezzük a mát, vagy szorítsuk össze a fogunkat, és küzdjünk egy jövendőbeli szebb, nagyobb és jobb cél érdekében? Esetleg haladjunk a jól bevált arany középúton? A legtöbbünkben ott motoszkál a kérdés.

Varró Dani

Tíz év telt el azóta, hogy Varró Dani így írt „Szívdesszert” című kötetében: „…ha nem szeretsz hát ne szeress / ez itt csak egy teszt sms / hogy nyomkodom tehát vagyok”. A költő továbbra is költ, és a közönség mellett most már egy „virtuális amazon” feleség és további három személy is kedveli ezt.

dohányzó fiatal nő

A dohányzásnak egyre rosszabb a „PR”-ja, ahogy ezt mondani szokás, a marihuánának viszont meglepő módon egyre jobb. Az Egyesült Államokban 2011 volt az első év, amikor több fiatalkorú szívott marihuánát, mint amennyi dohányzott.

Két nő fekszik az avarban, bámulnak az égre

A barátság, a családi kapcsolatok mellett, az egyik legfontosabb terep, ahol az együttműködés, illetve a nézőpontok összehangolásának képességét elsajátíthatjuk. Emellett a barátok lelki támaszt is nyújtanak számunkra, amelyre bizonyos életszakaszokban igencsak nagy szükségünk lehet.

Hűvösvölgyi Ildikó

Hűvösvölgyi Ildikó az 1970-es évek második felében hódította meg a filmnézők és színházlátogatók szívét, és ma is ugyanolyan derű, életigenlés és szépség árad a lényéből. Mi a titka? És ha elárulja, vajon mi eltanulhatjuk-e tőle?

Nick Vujicic, motivációs tréner és prédikátor

Három év után másodszor is ellátogatott Magyarországra Nick Vujicic, a szerb származású ausztrál előadó és tréner, akinek fő célkitűzése, hogy a sebezhető, gátlásokkal küzdő és sokszor elkeseredett fiataloknak saját példájával és hitével reményt és életcélt nyújtson. A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében érkezett prédikátor egyszerre érzékenyít azokra, akik mások, mint mi, és tanít meg a lelki önvédelemre.

A keleti keresztények tanúságtétele

2015 februárjában húsz egyiptomi kopt keresztényt és egy ghánai férfit lefejeztek az Iszlám Állam terroristái Líbiában. A kegyetlen kivégzésről videofelvételt tettek közzé. Az áldozatok egyiptomi vendégmunkások voltak, akiket az előző hetekben ejtettek túszul a szélsőségesek.