Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

január 2017

Magyar Állami Operaház

Karácsonyi akciónk előfizetői, akik a sajátjuk mellett még egy ismerősük számára is előfizették a magazint féláron, most sorsoláson vettek részt.
Közülük kétszázan páros operabérletet nyertek ajándékba, amelyet hamarosan postán küldünk:

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha

Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.

Südi Iringó

Sokaknak ő jut először az eszébe, ha társastánctanításról van szó, hiszen hónapokon át egy televíziós show-műsorban tanította a sztárokat a parketten. Tanításról, versenytáncról, páros táncról beszélgettünk.

Simándy József operaénekes

Nemrég ünnepeltük Simándy József operaénekes születésének 100. évfordulóját. Ebből az alkalomból nagyszabású tárlat látható a Bajor Gizi Színészmúzeumban 2017. március 5-ig.

Labancz Zsolt piarista rendfőnök, 2016.

Mennyire jézusi életforma a tanító piarista szerzeteseké! Jézus közösségben élt a tanítványaival, akik később tanítókká lettek maguk is, ugyanakkor mindig nyitottan fogadta a gyermekeket, és azt akarta, hogy a tanítványai is így tegyenek. Labancz Zsolttal, a Piarista Rend magyarországi tartományfőnökével beszélgettem jubileumokról és feladatokról.

Capa pop-up néven a fotó mellett a társművészetek felé nyit a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és ingyenes kulturális programsorozatot rendez. Január végétől március közepéig háromszor két nap estéjén minőségi koncertek, irodalmi beszélgetések, slam poetry programok és filmvetítések lesznek az Ernst Lajos által építtetett épület rendezvénytermében.

Életem Cukkiniként

Az Életem Cukkiniként című svájci-francia film a szülőkhöz fűződő kapcsolat és a gyermekotthonok világa kapcsán fontos problémákat villant fel – és választ is kínál arra a kérdésre, hogy mi a legjobb a gyereknek.

Két nagy kamasz lány a tornateremben.

Ha megkérdeznének minket, ki a példaképünk, nem biztos, hogy egyetlen névvel tudnánk válaszolni. Mégis szívesen vennénk, ha a gyerekeinktől tudnánk erre megnyugtató és egyszerű választ kapni. Valljuk be, kellemesen csengene a fülünknek, ha Einstein, Audrey Hepburn, Radnóti Miklós, Hosszú Katinka, Mark Zuckerberg vagy Böjte Csaba volna a megnevezett. De a kérdés általában ennél kicsit bonyolultabb.

Nagy kamasz karosszékben mereng, kedvetlen, lustul.

A gyerekünk csak fekszik az ágyon, és bámulja a plafont. Mindennek ímmel-ámmal fog neki, nem jár el még a barátaival sem, csak csetel velük. Abbahagyta a sportot is. Egyszerűen csak lusta? Vagy depressziós? Vagy minden kamasz ilyen?