Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

december 2016

Interjú Molnár-Bánffy Katával, a Képmás magazin ügyvezetőjével és Zagyva Richárddal, a Katolikus Karitász munkatársával a Jószolgálat-díjról.

Az egyik közvélemény-kutató cég felmérte, melyek voltak az amerikaiak top fogadalmai 2015-re. Nem, nem a megbocsátás. Nem, nem a jótékonykodás. És nem, nem is a világ megmentése.

"Csináld magad" süti

Azoknak, akik szeretnek sütni és receptet cserélni, „csináld magad” süteménnyel kedveskedhetünk. Ezzel persze egy kicsit magunkat is megajándékozzuk, hiszen kevesebb időt kell a konyhában töltenünk...

Málnahalmocskák

A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.

Nagyi, már várjuk a karácsonyt!

Már nagyon várjuk a karácsonyt. Anya gyakran jön haza nagy szatyrokkal, és ilyenkor Apa behív a számítógéphez, hogy nem akarunk-e gépezni (ilyet máskor soha nem csinál!), közben kint meg mindenféle zacskók meg papírok zörögnek.

Mit tehetünk, ha a családtagjainkkal fennálló konfliktusok odáig vezetnek, hogy otthonunk a béke szigete helyett harcmezővé válik, s a negatív indulatok tengerében elillan az ünnep?

Dalauzi

Dalauzi – erdélyi örmény csemege.

Marcipán

Egy édesség, ami ott volt Mátyás király lakodalmán, később az erdélyi fejedelmi udvarban, majd a nemesek ünnepi asztalain. Egy édesség, amelyre már Zrínyi Miklósék szakácsa is gondot fordított, és amit mi is elkészíthetünk 21. századi konyhánkban. Készítsünk házilag marcipánt!

Szárított zöldségkeverék

Már csak pár nap van karácsonyig, de szeretnénk valami igazán házias, saját készítésű ajándékkal kedveskedni? Ilyenkor a legjobb megoldás az otthon ízét adni!