Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

november 2016

Finta Lajos Peruban

A kis perui falu, Oventeni 160 kilométerre van az utolsó olyan várostól, ameddig még elvezet valamiféle aszfaltos út, és ahol még van áram.

Boros Misi a Képmás címlapján

Szám Katinak a Képmás magazinban megjelent, az Új Európa Alapítvány „Média a Tehetségekért Díj” című felhívására benyújtott „A zongora hercege: Boros Misi” c. pályaműve Nyomtatott sajtó kategóriában 1. helyezést ért el. Az elismerést kedd este adták át a Müpa Tükörtermében.

Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője

A Kék Vonalat 1993-ban alapították gyermekvédelemben dolgozó szakemberek, azt az igényt felismerve, hogy sokszor nem találnak a gyerekek, fiatalok olyan fórumot, ahol segítséget kérhetnek, vagy egyszerűen csak elmondhatják mindazt, ami bántja őket, amiben egyedül érzik magukat.

Már megint tesióra?

Mit tehetünk azért, hogy a gyerekünk részesedjen a sport testi és lelki egészségre gyakorolt jótékony hatásaiból?

Milyen feladatok várnak az üres családi fészekben maradó szülőkre, és milyen veszélyek fenyegetik őket?

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás

„Lényeges, hogy felfelé húzzuk egymást. Szerelemben, barátságban, tanár-tanítvány kapcsolatban.”

Karácsonyfát díszít a család

Amikor úgy gondoltuk, hogy nagylányunk már kinőtte az angyalkás verziót, beavattuk a fenyőfa karácsonyfává válásának titkába. Gyanakodva hallgatta kínos magyarázkodásunkat, hogy ha eddig az angyalka hozta, most miért nem.

November 28. és december 6 között a Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszán óvodás és kisiskolás csoportok, illetve családok egy különleges barlangtúrán találkozhatnak a Mikulással, aki csomaggal kedveskedik a résztvevőknek. A gyerekek játékos feladatok megoldásával jutnak el az Óriások terméig.

Adventi Mesehotellé változik Budapest egyik legszebb szállodaépülete, ahol az ország legnagyobb gyerekszobáját rendezik be, s töltik meg változatos programokkal az apróságok és szüleik örömére. A Gellért immár hagyományos, ám idén megújult adventi rendezvénye december 3-4-én várja a nagyérdeműt.