Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

szeptember 2016

Osztálykiránduláson egy Port-au-Prince-től mintegy 60 kilométerre található tiszta tengerparton az Operation Blessing szervezet által működtetett iskola diákjaival

Nemere Dóra öt éve él Haiti fővárosában. Amikor odakerült, angoltanítás helyett halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozott egy árvaházban, ahol hamarosan kitört egy kolerajárvány. Túlélt egy fegyveres rablást is, ahol combon lőtték.

A Mandiner aloldala a közélet témába vágó eseményeiről és családos rendezvényekről tudósít, szemlézi a család témájú cikkeket, interjúkat és publicisztikákat közöl.

Tanuljunk tanulni: izgalom, szórakozás, tudásszomj. Képmás magazin, illusztráció

A tanévnyitós versikék izgalomról, kíváncsiságról, örömteli várakozásról és tudásszomjról szólnak. De megesik néha, hogy a tanulással töltött idő nem öröm, hanem kínszenvedés. Miért nem tud megfelelni a gyermek az elvárásoknak minden igyekezete ellenére? Hogyan segíthetünk neki?

A „Csak te mindörökké” filmben a két főszereplő sorsa már azelőtt érintette egymást, hogy nekik erről bármiféle fogalmuk lett volna, s egyben meghatározta azt az utat is, amit végig kell majd járniuk.

„Szemétemberek” – ez a szó szerinti fordítása az arab nyelv egyiptomi dialektusában használatos Zabaleen szónak. Hétköznapi értelemben „szemétgyűjtő emberek” jelentéssel használatos.

Hármas kötés, kamaszok véleménye a világról

Hogyan látják önmagukat és a környezetüket a kamaszok? Erről kaphatunk keresztmetszetet egyperces kisfilmünkben.

Hosszú Katinka és édesanyja, Bakos Barbara

Hosszú Katinka az egyik legsikeresebb magyar élsportoló. Élete 4. olimpiáján családja is utána utazott, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát.

fiatalok, kamaszok

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről - a Hármas kötés szeptemberi témájának inspirációjára, ami a Képmás magazinban olvasható.

Boros Misi, zongoraművész

Örülünk, hogy felkeltette érdeklődését a Képmás magazin által elindított Hármas kötés program, és előfizet magazinunkra.
Most a második előfizetett példányra 50% kedvezményt adunk. Így 2 példány éves előfizetése csak 7 650 Ft (10 200 Ft helyett). 1 példány éves előfizetése 5100 Ft.
Olvassa el a részleteket is!