Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

július 2016

Becket Szent Tamás-ereklyetartó

Becket Szent Tamás élete fordulatokban és izgalmakban gazdag volt. Pályafutásának erőpróbái és dilemmái annyira „modernek”, annyira aktuálisak a mi korunkban is, hogy érdemes felidéznünk.

Nagyon sok levélben sok ajándékot kapok. Idézeteket, gondolatokat, emlékeket, verseket, alkalmi köszöntőket, még recepteket is.

Milyen készségek segítik gyerekeinket, hogy jól teljesítsenek? A Child Trends kutatása erre a kérdésre kereste a választ.

A Bölcső Alapítványnál nem az abortuszra készülőket és arról lemaradókat próbálják megsegíteni, és alternatívát nyújtani számukra.

Kedves Olvasók, emlékeznek a filmekben ábrázolt „rendes” családok tükörként is funkcionáló konyhapultjaira, amelyeken nincs egyetlen koszos kávésbögre, nincs félig megrágott alma vagy táskában érlelt tízórai sem

A gennyes középfülgyulladás  az egyik leggyakoribb fájdalmas fülbetegség gyermekkorban. Van, akinél mindig visszatér egy-egy egészséges időszak után.

Nem túl szerencsés, ha a gyermekeket azzal hecceljük, hogy bezzeg mi ennyi idősen milyen korán keltünk. A gyermekeknek több alvásra van szükségük az egészségük megőrzéséhez.

Sok nőben és férfiben a gyermekáldás egészen új perspektívát alakít ki, nemcsak a magánéletben, hanem a munka, hivatás területén is.

Egyik lányom a múlt nyáron összeszedett egy „hasas fertőzést” – a családban így nevezzük a gyomorrontásos betegségeket.