Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

május 2016

A címbeli kifejezést meghallva az emberek többségének ma már a félrelépés, a hűtlenség jut az eszébe vagy legalábbis flörtölés egy harmadik féllel.

Az irgalmas szamaritánus cselekedetét a könyörületesség és önzetlen kedvesség mintapéldájaként tartjuk számon, és Jézus története valóban a felebaráti szeretet parabolája.

Bódis Kriszta neve sokszor, sok helyen, sokféle ügyben felbukkant már, mindig amolyan „zűrös” helyeken, prostituáltak, cigányok mellett. Sokan álltak mögé és sokan kritizálták.

„Kaland” a párkapcsolatban

A címbeli kifejezést meghallva az emberek többségének ma már a félrelépés, a hűtlenség jut az eszébe vagy legalábbis flörtölés egy harmadik féllel.

Otthonszülés a kórházban?

Otthonszülés vagy kórház? Állandóan készenlétben álló, ismerős orvos és szülésznő vagy a néha csikorogva működő, kicsit személytelen, nem feltétlenül anya- és gyerekbarát TB-finanszírozott rendszer? Ha pedig az előbbit választjuk, akkor hálapénz vagy magánrendelő? Csak pár dilemma a sok közül...

Alzheimer-kór, a rettegett…

Hogyan lehet megelőzni, mivel tornáztassuk az agyat, és mit tehetünk, ha a betegség már kialakult? Dr. Kovács Tibor neurológussal beszélgettünk.

Fertőzésveszély a strandon?

Mely területeken szaporodnak túl a baktériumok és mire érdemes odafigyelni? Utánajártunk.

Előítéleteink nyomában

Amennyiben olyan információval találkozunk, ami nem illik a fiókba, ahova a másik embert helyeztük, ne keressünk magyarázatot a furcsaságra!