Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

április 2016

Krízisekről kávé mellett – egy új kezdeményezés

Vajon lehet olyan kávét főzni, amitől a társadalmi problémákra ébredünk rá? Amivel divatossá, „szexivé” lehet tenni a szociális érzékenységet, a konkrét segítő szolgálatot?

Nem mindig a pöttyös az igazi…

A Henoch-Schönlein purpura a szervezet kis ereit érintő érgyulladás, amely jellegzetes tünetekkel jár.

Élni nagyszerű kaland – üzenjük ezt!

Bár Andersen születésének évfordulója miatt tartják világszerte április 2-án a gyermekkönyvek, valamint a meseírás nemzetközi világnapját, a magyar gyermekirodalomnak igazán szép

Bizonyára ismerős helyzet a kisgyermekes családok életében, amikor ránk köszönt egy-egy esős, bánatos, nyirkos nap.

Ha újrakezdhetném az életem...

Foggal-körömmel próbálunk ragaszkodni fiatalos önmagunkhoz, hiszen az öregség és a ráncok egyáltalán nem trendik. Van egyáltalán élet a hatodik x-en túl? És mi lenne, ha a meglévő bölcsességünkkel kezdhetnénk újra? Ezeket a kérdéseket feszegeti többek között egy dél-koreai vígjáték, a Nagyanyó kisasszony is.

A szerelem vad

A Hong-Kongban élő Sean Lee-Davies különleges fotósorozattal hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra.

Fésülné a haját, de nem tudja

"2011-ben a születésnapomon küldtek el Nagybányára riportot készíteni, a polgármester egy falat építtetett a város és a cigánytelep közé, mint mondta azért, hogy a gyerekek ne futhassanak ki a főútra." - Hajdú D. András fotóriporterrel beszélgettünk.

Elhízásjárvány?

Mit tehetünk, ha a lurkó még vacsora után is ennivalóért rimánkodik, mikor számít túlsúlyosnak, és hogyan hajtsuk végre azt a bizonyos életmódváltást?

Schäffer Erzsébet: Köcsögöt fótoznyííííí…!

Itt vannak velem, mind a régiek. Emlékben és tapintható valóságban. A régi tárgyak, mögöttük a régi emberek. Gyerekkorból, vagy még onnan is messzebbről.