Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

január 2016

Mindjárt felrobbanok!

Hogyan csillapíthatjuk a bennünk lévő feszültséget?

Minden érzelemnek helye van

A pszichológia rengeteget foglalkozik az érzelmekkel, honnan jönnek, miért fontosak, hogyan határozzák meg gondolatainkat és tetteinket, sőt, személyiségünket, hogyan kell kezelni, kifejezni őket.

Ez nem árthat? – Kérdések a váróteremben

Amikor a radiológián várakozunk a gyerekünkkel egy vizsgálat előtt, általában átfut az agyunkon a gondolat: Vajon, ezek árthatnak is? Mire kell figyelnie a szülőnek és mi alapján dönt az orvos?

A gyerekek házimunkája

Vonjuk be minél korábban minél több ház körüli teendőbe a gyerekeket! Hogy hogyan? Íme néhány példa.

Az Amazon belülről

A 85-90 órás munkahetek átlagosak, éjfél után simán jönnek még e-mailek, amelyeket, ha nem reagálnak rá azonnal, számonkérő sms-ek és telefonhívások követnek.

Lehet, hogy diszlexia?

Napjainkban egyre több részképesség zavarral rendelkező gyermeket szűrnek ki szakemberek már óvodáskorban. Tényleg ennyire sok a probléma? Ha igen, miből adódhat, és hogyan előzhetjük meg a tanulási nehézségeket?

Lehet büntetés nélkül gyereket nevelni?

„A büntetés képes arra, hogy kontrollálja a nemkívánatos viselkedést. Arra viszont (...) nem képes, hogy az elvárt viselkedési formákat megtanítsa (...).” (Dr. Albert Bandura)

A modern boldogságkutatás eredményei

A menekültáradatot látva a világ megálljt kiált. Vigyáznunk kell, hogy a tarthatatlan helyzet megoldását nehogy egy szuperhatalomtól, -ideológustól vagy -diktátortól várjuk.

A meddőségről másképpen

A KSH adatai szerint a ma Magyarországon élő, aktív és nemzőképes korban lévő párok közül mintegy 150 ezer küzd a problémával, a Semmelweis Egyetem ETK Női Klinikája szerint ez a szám 180 ezer. Vagyis minden ötödik pár érintett.