Archívum havi bontásban | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Archívum havi bontásban

december 2015

„Nem fogok hatféle süteményt készíteni!”

Elvárás, hogy a menü pont olyan legyen, mint amikor a nagyi készítette. – hagyományok, családi konfliktusok az ünnepek idején.

Mit tegyünk a karácsonyi kekszes dobozba?

Aki még nem készített adventi finomságokat, most megteheti! A kekszeket hetekig tárolhatjuk hangulatos fémdobozokban, csak elő kell venni a a hétvégi ebéd után, a délutáni teázáskor vagy az ünnepi meglepetésként érkező vendégek megkínálására.

Amikor nem tudunk a gyerekünkkel lenni

Kit válasszunk gyerekvigyázónak, és mire érdemes figyelni, amikor először bízzuk másra a csöppséget?

Honfoglalás lesz a migrációból?

A harmadik világban nincs víz, és lehet, hogy a jövőben még ennyire sem lesz, nincs élelem, munka és fedél – de van a média, reklám, a csábítás trükkjei, amelyek az embercsempészek és a nyomor hiénái közreműködésével milliókat bátorítanak arra, hogy útra keljenek.

Vásárolni viszem a férjem

Miért olyan nehéz rávenni a férfiakat, hogy ruhaneműt vásároljanak?

Finomságok ajándékba

Három ínyencség, amely remek ajándék lehet szeretteinknek.

Jelenet a Lopott idő c. filmből

Mostani történetünk szereplői, a Lopott idő című film főhősei, egy antiutópisztikus társadalom tagjai, ahol az idő az új pénznem.

A férfi, aki sokat tudott – A Don Matteo ötletgazdájáról

„Amikor valaki felhagy a hittel Istenben, akkor nem semmiben fog hinni, hanem bármiben.” – így szól az egyik nagyhatású mondata.

7 tipp és 13 jel helyett

Nincs biztos recept a jó házasságra, van azonban néhány szempont, aminek mentén érdemes elgondolkodni a „vajon ő az Igazi?” kérdésen.