apaság | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

apaság

Izsák megáldja Jákobot. Govert Flink képe

Apák és fiak

Az emberi kultúra egész története azt igazolja, hogy a férfiember örök vágya, reménye, hogy apává, a család támaszává és fejévé legyen.

Apa és fia a réten sárkányt eregetnek

Apu árnyékban és fényben

Él bennem egy ideálkép az igazi apáról: megbízható, szilárd jellemű, jóságos és igazságos, szigorú, de együttérző is. Gyermekei nevelésében ugyanúgy részt vállal, mint az anya.

Apa és kisfia a tengerparton

Egy polccal magasabban

A munkamániás, magunkra figyelő, egoizmusunkat hurcoló mindennapokat egy éve felváltotta Hunorka.

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

„Nem kérdezek, nem faggatózom, nincsen ingerenciám a férkőzködő bizalmaskodáshoz, tolakodó kérdésekhez, pláne faragatlan tréfálkozáshoz. Várok, kivárok. A háttérben maradok. Megelégszem az asztalról lehulló hírmorzsákkal. Így sem szenvedek alultápláltságban.”

Aktív játékokat a gyerekeknek!

Aktív játékokat a gyerekeknek!

Szülőként azzal segíthetünk a legtöbbet, ha aktívan játszunk a gyermekünkkel, hiszen a kicsiknek leginkább interakcióra, beszélgetésre van szükségük, és persze olyan játékokra, melyek a lehető legjobban megmozgatják fantáziájukat. Néhány ötlet a csalad.hu-tól.

Varró Dani költő, író

Apa, figyelj! – Képmás-est az apaságról Varró Danival

Tényleg eltűntek az apák? Mennyi idő alatt születik az apa? Mi az, amit csak ő adhat a fiának és csak tőle kaphat a lány? Mit vesz el a férfitól az apaság és mit ad helyette? Apamintákról és valóságos apákról, nagyapákról – nemcsak férfiaknak.

Amikor kirepülnek a gyerekek

Milyen feladatok várnak az üres családi fészekben maradó szülőkre, és milyen veszélyek fenyegetik őket?

érzelmi intelligencia, EQ

Nem csak a lányok sírnak!

Ha valami nagyon bántott fiúként, és a felgyülemlett érzelmek hatására elsírtuk magunkat, akkor a szülői reakció az volt, hogy „csak a lányok sírnak, ne itasd az egereket”. Ezért is nem tudunk mit kezdeni az érzésekkel...