Ablak | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Ablak

A fodrász, aki nehéz sorsúakat segít

Rózsa Magdolna fodrász, kozmetikus, családsegítőként dolgozik, két gyermek édesanyja, és mesterképzésre jár az ELTE-n szociális munka szakirányon. A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ által működtetett Tükörkép Műhelyben olyanokat fogad, akik nem engedhetik meg maguknak az általában több ezer forintos kozmetikai, fodrászati és egyéb szépészeti kezeléseket. 

Szenzációk a rákterápiában?

Hatalmas áttörések, órási előrelépések érik egymást a rákkutatásban, már amennyiben hiszünk az álhírportáloknak. Sok olyan eszközt is forradalmi újdonságként tálalnak, amelyet az onkológiában régóta használnak – persze nem mindenre, csak arra, amire tényleg lehet.

Szár, róm. kat. templom orgonája

Egy kisközösség mert nagyot álmodni: orgonát épített Szár

Újjászületett a szári katolikus templom „ékszerdoboza”, a második világháborúban elpusztult orgona. A több mint fél évszázada üresen álló karzatra adományok és közösségi összefogás eredményeként építették történelmi minták alapján az új hangszert.

Fésűs Éva

Mese a meseíróról - Fésűs Éva

Ez a mese Fésűs Éváról szól, a maga körül örökké derűt árasztó meseíróról, akiről meg lehetne mintázni a jóságos öreg tündért.

Quang Tran: vietnami halászok feleségei halászhálót szőnek

Halászfeleségek

Vinh Hy egy apró, festői halászfalu Vietnam déli részén, Ho Si Minh-várostól mintegy kétszáz kilométerre fekszik a Dél-kínai-tenger partján. A Vietnamban élő dokumentarista fotográfus, Quang Tran rendszeresen ellátogat a faluba, hogy az ott élő halászok hétköznapjait dokumentálja.

Élet a nyomornegyedben

Élet a nyomornegyedben

A nagyváradi Gutenberg utcai romatelepen gyermekek, édesanyák és fiatalemberek várnak a ruhára. Az idősebb generációból kevesebben vannak. A gettók népe rövid életű.

Peru – Lélekmentés az őserdőben

A tanító nénik egy kicsit tudnak írni – lélekmentés az őserdőben

A perui Oventeni 160 kilométerre van az utolsó olyan várostól, ameddig még elvezet valamiféle aszfaltos út, és ahol még van áram. Indián törzsek élnek itt, akiknek egy különös, fehér bőrű, szakállas „gringó” a papja: a magyar Finta Lajos.

kereszt hajnali fényben

Miért hiszem el a feltámadást?

Ismerőseim többségének fogalma sincs arról, mit ünneplünk húsvétkor. A legtöbben jól akarják érezni magukat, kilépni kicsit a hétköznapok rohanásából, mindegy, minek az ürügyén. Pedig a valódi ünnep: szívet-lelket felemelő élmény. Az pedig nem érdemelhető ki anélkül, hogy el ne gondolkodnánk az ünnep valódi tartalmán.

Hirdetés