Ablak | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Ablak

Ablak

A keleti keresztények tanúságtétele

Vonakodás nélkül – A keleti keresztények tanúságtétele

2015 februárjában húsz egyiptomi kopt keresztényt és egy ghánai férfit lefejeztek az Iszlám Állam terroristái Líbiában. A kegyetlen kivégzésről videofelvételt tettek közzé. Az áldozatok egyiptomi vendégmunkások voltak, akiket az előző hetekben ejtettek túszul a szélsőségesek.

Ambroise Paré arcképe

Sebész a kuruzslók között: Ambroise Paré

Ambroise Paré igazi orvos volt a sarlatánok korában. Az 1500-as évek közepén, Franciaországban gyakorlatilag létrehozta a modern sebészetet. Olyan alapelveket és módszereket köszönhetünk neki, amelyeket a mai napig használnak az orvostudományban.

Mirjam nővér manilai gyerekekkel

Misszió itthon és Manilában

Fiatalok, lendületesek, optimisták és elkötelezettek. Hiszik, hogy munkájuk nyomán – egy kicsit legalább – jobb lesz a világ. Most éppen Manilába készülnek, hogy filmet forgassanak nehéz sorsú fiatalokról és az őket segítő szerzetesnővérekről. Ők a ShoeShine.

kígyó

Kígyóbűvölés

Számtalan babona, hiedelem kötődik az állatokhoz, illetve számtalanszor igyekszik az ember saját jó vagy rossz tulajdonságait egy-egy állatra ráruházni, s rajta keresztül megjeleníteni. Vajon van-e közük ezeknek a valósághoz? Néha igen, néha nem, de a valóság sokszor érdekesebb, mint a mesék…

öreg néni imádkozik

„Az imára vártam”

Végh László fotóriporter 2015-ben sokszor megfordult Kárpátalján, hogy dokumentálja az ott élők hétköznapjait a kelet-ukrajnai háború tükrében.

Rettegésünk tárgya: a pók

Rettegésünk tárgya: a pók

Nemcsak az emberi undor jelent veszély a hím pókoknak, hanem a nőstény is: az udvarlás kockázatos, mert a nőstény könnyen zsákmánynak nézheti. Érdekességek egy zoológustól.

Valaki hoppon marad

Valaki hoppon marad

Az ürgék már felébredtek téli álmukból, Szolnoki Ádám kapott lencsevégre pár tüneményes példányt.

Elveszett jelentés

Elveszett jelentés

Alec Soth hálás megbízást kapott 5 másik fotóssal együtt a New York Times Voyages magazintól. Nem volt más dolguk, mint az álomnyaralásuk helyszínére elutazni és egy fotóriporttal hazatérni onnan. A népszerű amerikai fotós Tokiót választotta.

Hirdetés